image host

SHADOWHUNTERS

Osmnáctiletá Clary Fray v den svých narozenin zjistí, že není ta, za koho se celý život pokládala. Clary pochází z dlouhého rodokmene Shadowhunterů. Jde o hybridy lidí a andělů, kteří loví démony. Clary nyní žije ve zcela novém světě, mezi vílami, vlkodlaky, upíry a čaroději. Read More

THE 100

THE 100

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Slide # 3

Slide # 3

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Slide # 4

Slide # 4

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Slide # 5

Slide # 5

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Phelpsovi : "Poslední filmy o Potterovi budou nejlepší"!

Hráli v každičkém ze šesti uvedených filmů ze ságy o Harry Potterovi a včera Oliver a James Phelpsovi a Evanna Lynch prezentovali zatím poslední díl,Harry Potter a Princ Dvojí krve(dosl. ze šp: Harry Potter a tajemství prince) v Malaze. Dvojčata Weasleyovic, která trávila minulá léta ve Calahondě, jsou šprýmaři a velice si blízcí, přátelé svých přátel, mezi které samozřejmě počítají členy štábu. "Stále jsme se všemi v kontaktu," potvrzují bratři.

►Rozhovor v celém článku

Četli jste sedm knih kvůli práci, nebo kvůli potěšení?
Oliver: Z obou důvodů. Když jsme začali natáčet, přečetl jsem první tři, a když jsme šli na casting čtvrtého dílu, akorát jsme ho dočetli. Četli jsme knihy podle toho, jak vycházeli, jak pro chuť, tak abychom lépe poznali svoje postavy.
.
Považujete se za fanoušky Harryho Pottera?
Oliver: Ano, jsme věrní následovníci oné ságy. Příběh je fantastický, dějová linie - je to jako vypletené pole geniality. I kdybychom nebyli obsazeni do filmu, oba dva bychom přečetli sedm knih a sledovali bychom filmy v kině.
.
Po šesti filmech, cítíte se při natáčení v klidu nebo vás stále znervózňuje, když vidíte přicházet Michaela Gambona nebo Alana Rickmana?
James: Po takové době je pravda, že jsme mnohem víc v klidu. První den, co jsem je viděl, jsem byl naprosto nervózní, nemohl jsem tomu ani uvěřit. Ale teď to vidím jako něco normálního. Po devíti letech si člověk zvykne, cítit se v sérii pohodlně. Dospíváme do bodu, kde necítím, že bychom pracovali, vznikají nové zápletky mezi všemi a vypadá to jako hra. Moc si to užíváme, jsme všichni dobří přátelé.
.
Se kterým režisérem jste se cítili nejlépe?
Oliver: Se všemi jsme byli zadobře, každý z nich měl své zvláštnosti a přinesl nové věci. Chris Columbus umístil do postav pevný způsob od prvního herce až do postav dvojčat. Naše role měla s tímto režisérem největší hloubku.
.
Co máte s postavami společného?
Oliver: Dvojčatům se líbí dobírat si druhé, vymámit z nich úsměv. Moje role, George, je velice legrační. Neexistuje v něm zlost, ale dovádění. Předpokládám, že z postav máme ducha pro legraci.
.
Udělali jste nějakou 'špatnost' za kamerami?
James: Namluvili jsme jedné maskérce, že dostala pokutu. Udělali jsme to s registračním číslem jejího vozu, zjišťovali jsme, kde stála v tom dni, kdy ji domněle měli pokutovat, aby neprokoukla ten vtip. Pokuta činila 1600 Eur, no a nakonec, když se to dozvěděla, že jsme si z ní utahovali, začali jsme se bát o svůj vzhled ve filmu. (Smích)
.
Uvědomujete si ten úspěch?
Oliver:Věděli jsme, že ta sága bude úspěšná, ale nikdy jsme si nepředstavovali, že bude ten úspěch tak velký. Ba co víc, dosud si nejsem ani pořádně vědom rozměru, který to všechno vzal. Je těžké vidět, když jsi tak blízko projektu, že jsi v něm. A když propagujeme v dalších zemích, uvědomujeme si tu důležitost. Když se k tomu přidá to, že popularita neupadla, ale zvětšila se…Normálně bych si myslel, že 6. dílem bude publikum už přesyceno. Ale je to všechno naopak. Harry Potter nepřestane růst, a soudím, že je to jak kvůli knihám, tak i kvůli filmům.
.
Kdybyste mohli udělat ve skutečném životě kouzlo, jaké by to bylo?
James: No, víc než kouzlo by se mi líbilo mít Nimbus 2000, abych nemusel čekat na letištích, moct jít z jednoho místa na druhé na rychlém koštěti. Není to ale tak, že bych měl strach létat letadlem, jednoduše nenávidím ztrácení času na letištích. Aspoň bych si odepřel obchody!
Oliver: Mě moc baví hrát fotbal a líbilo by se mi, kdybych jakožto hráč měl tu moc, že bych měl míč naprosto pod kontrolou a aby můj protivník nepoznal, že chci dát s tím míčem góla. Byla by to zvláštní síla.
.
Můžete něco odtajnit z velkého konce kinematografické ságy?
James: Dosud jsem nečetl scénář, ale jak je mi známo, bude film velice přizpůsoben knize. Točit začneme za pár dní. Musíme si za dva dny obarvit vlasy na "zázvorovou".
.
Nemrzí vás, že sága končí?
Oliver: Ano. Zdá se, jakoby to bylo minulý týden, co jsme se zúčastnili prvního castingu. Snažím se na to moc nemyslet, když si stále uvědomuješ, že něco končí, smutek ti způsobí, že si užiješ jen málo z toho všeho. Chci, aby poslední dva filmy byli nejlepší a budou. Chci do toho dát všechno!

***
zdroj: harrypotter-world.blog.cz

0 komentářů:

Okomentovat