image host

SHADOWHUNTERS

Osmnáctiletá Clary Fray v den svých narozenin zjistí, že není ta, za koho se celý život pokládala. Clary pochází z dlouhého rodokmene Shadowhunterů. Jde o hybridy lidí a andělů, kteří loví démony. Clary nyní žije ve zcela novém světě, mezi vílami, vlkodlaky, upíry a čaroději. Read More

THE 100

THE 100

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Slide # 3

Slide # 3

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Slide # 4

Slide # 4

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Slide # 5

Slide # 5

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More

Rupert od Kamene Mudrců až po Relikvie Smrti =)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter byl jeho první filmovou zkušeností, před tím hrál pouze ve školních představeních. Velmi toužil získat roli v Harrym Potterovi a proto na konkurz natočil video, ve kterém rapoval o tom, jak moc si přeje být ve filmu. Díky tomuto videu konkurz vyhrál.  Slovem, které často používá, je ,,wicked", které znamená jak ďábelské, zkažené, špatné atd. ale v dnešní době se používá v opačném smyslu, v tomto článku ho u jeho citátů překládáme jako skvělé. S Ronem se snadno ztotožnil, protože mají oba zrzavé vlasy a hodně sourozenců a milují sladkosti. Za Kámen mudrců získal dvě ocenění a dvě neproměněné nominace.

(O jeho posunu od role ve školní hře k roli v Harrym) ,,Jeden čas jsem byl ryba v Noemově arše a teď jsem v Harrym Potterovi, velký skok!"



Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Stejně jako jeho postava má arachnofobii, panickou hrůzu z pavouků, která v tomto díle díky těmto několikanohým bezobratlovcům v Zapovězeném lese vyjde najevo. Přál by si mít létající auto jako rodina Weasleových nebo umět létat. V této době si taky zahrál ve filmu ,,Prďoši" kamaráda hlavní postavy, geniálního vynálezce Alana, který nic necítí. Film spíše pohořel než uspěl, kvůli nepříliš inteligentní zápletce, ačkoliv Rupert se dočkal chvály, některé kritiky ho označily za nejlepšího herce ve filmu. Po natočení Komnaty koupil svým rodičům dům.

,,Měl jsem tohohle obřího slimáka v puse naplněnýho slizem a musel jsem ho vyplivnout. Myslím, že byl plastový - aspoň doufám, že byl plastový.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
Toto je zřejmě jediný film, za který Rupert nebyl nominán na žádnou cenu. V případě, že by jeho kariéra nevyšla, si koupil zmrzlinářské auto. Jeho ,,původním plánem" bylo stát se zmrzlinářem, zbláznil se do nakupování doplňků pro toto auto na eBay. Režisér Vězně,  Alfonso Cuarón, Ruperta označil za zřejmě budoucí hvězdu bradavického tria. Pro zajímavost: Herci měli při natáčení třetího dílu o svých postavách napsat esej a Rupert zapomněl, protože ,,to je to, co by udělal Ron".

,,Nejbláznivější fanoušci jsou určitě Japonci. Na jedné straně jsou naprosto mimo z toho, že vás vidí, na druhé straně jsou neuvěřitelně zdvořilí a začnou se okamžitě klanět. A posílají vám opravdu šílené věci."


Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Ve čtvrtém díle, kde bylo pro herce nejaktrativnější natáčení plesu tří kouzelnických škol, měla jeho postava nejnemožnější společenský hábit ze všech, Rupert si navíc příliš nezatančil. Za Ohnivý pohár získal 4 miliony dolarů. Společně s Emmou a Danem byl nominován na MTV Movie Awards. V roce 2006 udělal řidičské testy.

,,Měl jsem jednu šanci k tanci, musel jsem tancovat s Maggie Smith. To byla jediná taneční zkušenost kterou jsem získal a opravdu mi to stačilo."




Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Podle Ruperta byla při natáčení Fénixova řádu skvělá atmosféra a o Evanně Lynch řekl, že je skvělá a opravdu je jako Lenka i ve skutečném životě. Jeden z redaktorů, který dělal s Rupertem a dalšími členy štábu HP interview, o něm napsal, že není žádná ,,chatty Katty", ale že se s ním opravdu dobře povídá. Rupert také mimo jiné umí jezdit na jednokolce, což je takové to veliké šlapací kolo, které můžete vidět v hodně starých filmech. Mluví trochu německy, hraje na kytaru, má rád Jimma Carreyho, fotbal, Barta Simpsona, Shreka, Grinche, Blbý a blbější, ve škole je jeho oblíbeným předmětem chemie.

O akčních figurkách k Harrymu Potteru (ještě před FŘ), prohlásil že: ,,Jsou děsivé! Když pomyslíte, že si lidé s vámi budou hrát!"




Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Roku 2008 byl jedním z truchlících na pohřbu Roberta Knoxe, Marcuse Bellbyho, který si svou roli bohužel zahrál pouze v Princi. V roce 2009 Rupert prodělal prasečí chřipku. Za šestý díl Harryho Pottera získal tři nominace na prestižní ceny (People´s Choice Award, Portrait Choice Award a Scream Award). Zahrál si také ve filmu Cherrybomb, který si užil, protože to bylo podle jeho slov něco naprosto jiného než Harry a po boku Billa Nighyho se objevil ve Wild Target. Rád kreslí a v roce 2010 namaloval obrázek pro charitu, která pomáhá smrtelně nemocným dětem a dospělým. Můžete si jej prohlédnout zde, jedná se o motýlka který má na křídlech obličeje spousty lidí.

V současné době dotáčí s ostatními Relikvie smrti, závěrečný díl filmů o Harrym Potterovi, kterým po neuvěřitelných 11 letech končí natáčení. Nezbývá než také popřát hodně štěstí =)
***
zdroj: náše sbenko - harra.blog.cz

0 komentářů:

Okomentovat